Загрузка...

Вахтанг Кікабідзе: Я для Путіна фашист, тому що підтримую українців

Відомий актор Вахтанг Кікабідзе заявив, що «руками і ногами» підтримує Майдан, прагнення України до європейських цінностей і боротьбу українців проти брехні, корупції, диктаторства.
Про це він розповів в інтерв’ю газеті «Високий замок».
«Двадцять чотири години був думками у Києві. Коли почали вбивати людей, не знаходив собі місця. Хотілося все кинути і бути на Інститутській, на Грушевського. На жаль, вік бере своє. Якби скинути мені так років з 20, був би на Майдані. Я руками і ногами за прагнення до європейських цінностей, проти брехні, корупції, диктаторства. За вільну, багату і рівну серед рівних європейських народів Україну», – заявив актор.
Вахтанг Кікабідзе також заявив, що Україна повинна мати ядерну зброю.
«Гадаю, така велика країна, як Україна, мусить мати власну ядерну зброю. Хто знає, скільки ще царюватиме Путін у Кремлі, який всіх лякає і якому вірити ніколи не можна. У жорстокому світі та ще й з безбожниками при владі добрим залишатися складно. А то й просто неможливо.
Якщо цього не буде, знову станеться те, що сталося: прийде російський солдат, потім прийде російський танк, а потім – кирзовий російський чобіт. Я не хочу російських чобіт в моїй рідній Грузії. Не хочу їх і в рідній Україні», – говорить артист.
На переконання Вахтанга Кікабідзе, план захоплення і приєднання Криму розроблявся від першого дня української незалежності. «Путінські імперські радники мізкували над цим давно. Кремль злякався Майдану, який розпочався у невигідний для них час, у період сочинської Олімпіади. Путін часу не гаяв. Лише закінчилися Ігри, у невеличкій перерві до Паралімпіади він вліз до Криму», – зазначає актор.
Також зірка кіно поділився, що не може дивитися російське телебачення: «Не можу і не хочу дивитися того маразму і тої людиноненависницької брехні, яку показують росіяни. Росіяни нас лякають все життя. Це стає нестерпним.
Я для Путіна також бандерівець і фашист. Адже підтримую Майдан і українців. І слава Богу. Горджуся і пишаюся цим! До речі, не можна не підмітити, як Путін каже «бандерівці», робить це з грубою помилкою спеціально. Щоб принизити прізвище великого Степана, применшити його значущість. З іншого боку, висловлюючись так, вважає українців молдованами, адже бендерівець – житель міста Бендери», – зауважує Кікабідзе.
На питання про те. Що багато російських митців зібрали підписи на підтримку дій Путіна у Криму, артист відповів: «Не варто на них звертати увагу. Ті, хто мав мужність, розум та відвагу, не погодилися з позицією Кремля, знаючи, що їм цього не пробачить система. Хто був людиною, той нею і залишився. Люди мистецтва не мають права закликати до війни».
«Коли Росія ввела війська в Грузію і я відмовився від російського ордена Дружби до мого 70-річчя, багато бруду на мене вилили російські ЗМІ. І насамперед устами тих, кого завжди вважав друзями. Відтоді нікому і нічому не дивуюся. Потрібний час, щоб пробачити», – додав Вахтанг Кікабідзе.

Proudly Powered by Blogger.