Загрузка...

ЄС дала добро на анексію Китаєм земель Росії

Під час візиту в Німеччину голови КНР Сі Цзіньпіна канцлер Ангела Меркель зробила йому незвичайний подарунок
Вона піднесла комуністичному лідерові древню карту Китаю. Цей подарунок буквально підірвав китайську блогосферу, повідомляє ZN.UA з посиланням на epochtimes.ru.
28 березня Меркель зі своїм чоловіком, який рідко показується на публіці, зробила китайському керівнику і першої леді КНР прийом на вищому рівні. Під час зустрічі обидві сторони обмінялися подарунками. Сі підніс у якості подарунка комплект порцелянових ваз, а його дружина CD-диск із записом китайських народних пісень. А фрау канцлер подарувала Сі Цзіньпіну "першу точну карту Китаю", складену в Німеччині в 1735 році.
Інформація про карту, фотографію якої опублікували деякі гонконгські ЗМІ, зі швидкістю блискавки рознеслася по китайській блогосфері і викликала нову хвилю патріотичних почуттів.
Справа в тому, що на цій карті дуже багато території в даний час не належать Китаю, більшість з них є частиною Росії.
У 1735 році в Китаї була маньчжурська династія Цин. До складу китайської імперії в той час входили зокрема Далекий Схід, Урянхайський край (Тува), Сибір і Південно-Китайське море з усіма островами.
Багато китайських блогерів дякують Меркель за подарунок і кажуть, що він "красномовніше ста тисяч слів".
Нижче наведені деякі їхні висловлювання з властивими китайцям непрямими, але досить зрозумілими натяками:
"На прикладі Криму Росія нам дала хороший урок того, як треба відстоювати свої території".
"Так, з тих давніх часів територія нашої країни помітно скоротилася. При династії Цин нашою була як Монголія, так і "Шістдесят чотири села на схід від Амура" (нинішні території Благовіщенського району) і, звичайно ж, Хайшеньвей (китайська назва Владивостока, прим. ред.)".
"Ця карта, яку нам подарували німці, без зайвих слів говорить про те, хто наш справжній ворог".
"Ми майже сто років радісно несемо прапор боротьби з імперіалізмом, але в підсумку виявляється, що нашу землю захоплюють зовсім не злобні імперіалісти".
"Ця карта - справжній скарб! Це цінний подарунок з глибоким змістом! Значення його важко переоцінити, але прямо говорити про це не можна, інакше заблокують [цензори]".
"На цій карті є все, що у нас повинно бути, особливо в північній частині!"
"Нам просто прямо сказали, що з усіх країн Росія забрала найбільше наших земель".
"Нехай наші правителі уважно подивляться на цю картку і зіставлять з нинішньою. Наскільки менше стала наша країна! Хіба не соромно їм за це?".

Proudly Powered by Blogger.