Загрузка...

Барак Обама в своєму зверненні до європейської молоді ставив в приклад Українську молодь, яка бореться за своє майбутнє.

"Просто подивіться на молодих людей України, які рішуче забрали своє майбутнє від уряду, що згнив від корупції - портрети загиблих, яких вбили снайпери, простих людей, які віддають данину поваги Майдану. Там була загорнута в прапор України студентка університету, яка висловила сподівання, що "кожна країна повинна жити за законом". Аспірант, який говорячи про своїх колег протестувальників, сказав: "Я хочу, щоб ці люди, які тут є, мали гідність». Уявіть, що ви молода жінка, яка каже: "Є деякі речі, які страх, поліцейські палиці і сльозогінний газ не можуть знищити".

Ми ніколи не зустрічалися з цими людьми, але знаємо їх. Їхні голоси перекликаються із закликом до людської гідності, який було чути на європейських вулицях і площах протягом кількох поколінь. Їхні голоси перекликаються з такими ж голосами людей з усього світу, які в цей самий момент борються за свою гідність. Ці українці відкинули уряд, який крав у людей замість того, щоб служити їм, і прагне тих же ідеалів, які дозволяють нам бути тут сьогодні.
Ніхто з нас не може знати напевне, що найближчі дні принесуть Україні, але я впевнений, що зрештою ці голоси - ці голоси за людську гідність, можливість, індивідуальні права і верховенства права - ці голоси зрештою переможуть. Я вірю в те, що з часом вільних країн та вільних людей стане більше і майбутнє буде за нами. Я вірю в це не через власну наївність і не через силу нашої зброї або розмір наших економік, я вірю в це тому, що ці ідеали, які ми стверджуємо, є вірними; ці ідеали є універсальними."
Відео виступу - https://www.youtube.com/watch?v=8Gh3kAzkP3k#t=84
Повний текст звернення з перекладом на українську мову -http://ukrainian.ukraine.usembassy.gov/uk/statements/obama-europe.html

Proudly Powered by Blogger.